De MBO Card en Cultuurkaart biedt CJP-scholen de kans om cultuur dichter bij leerlingen en studenten te brengen. Het ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) stelt budget beschikbaar, zodat scholen een bedrag kunnen besteden aan cultuur. Denk hierbij aan het VMBO, MBO, HAVO, VWO, VSO en PRO.
Dankzij deze regeling is het mogelijk om goochelaar Maarten Bruins een show op school te laten verzorgen. Goochelen is uitermate geschikt om jongeren te laten inzien dat kunst & cultuur erg breed is en dat het zeker niet saai hoeft te zijn!
Maarten heeft speciaal voor het CJP een show ontwikkeld. Deze show gaat verder dan alleen puur entertainment. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
Voor meer informatie daarover, zie: Een goochelshow als lesstof? Of bekijk de informatie via de website van het CJP:
https://educatie.cjp.nl/aanbod/goochelshow_op_school
De standaard duur van de goochelshow is zo'n 50 minuten. Qua tijd/duur van het programma is er uiteraard van alles mogelijk. Zo behoren meerdere (korte) shows ook tot de mogelijkheden. Het is een interactieve show, waarbij iedereen volop wordt betrokken. Maarten beschikt over een eigen licht, geluid, decor dus overal wordt voor gezorgd.
Aan het eind van de show leert Maarten iedereen nog een klein trucje dat ze erna mogen houden en mee naar huis mogen nemen. Maarten is ongeveer 60 á 75 minuten van tevoren aanwezig om alles klaar te zetten en voor te bereiden.
Prijzen: vanaf 525 Euro exclusief BTW (9% voor artiesten) en exclusief eventuele parkeerkosten.
Is uw interese gewekt en wilt u meer informatie ontvangen, vul dan vrijblijvend dit contactformulier in.
Je zult wel denken, is een school wel de juiste plek voor een goochelshow? Wat kan een goochelshow bijdragen aan de ontwikkeling van een leerling?
Elke goede (professionele) goochelaar weet hoeveel impact een goocheltruc kan hebben. Vaak herinneren personen jaren later nog het moment van verwondering en verbazing. Veel bedrijven huren goochelaars in om hun personeel te motiveren en inspireren. Dankzij het CJP is dit nu ook mogelijk voor scholen.
Maarten leert de leerlingen bijvoorbeeld een trucje. Het vertonen van een truc, kan erg leerzaam zijn. Sociale vaardigheden spelen een belangrijke rol bij het laten slagen van een goocheltruc. Het leerproces stopt dus niet bij het einde van de goochelshow. Het vertonen van de truc helpt leerlingen om hun sociale vaardigheden te verbeteren. Introverte leerlingen hebben nu ineens een handvat om naar buiten te treden wat anders wellicht niet het geval zou zijn geweest.
Maarten heeft er bewust voor gekozen om geen 100% workshop te verzorgen. Op die manier hebben leerlingen ook een voorbeeld van wat het resultaat kan zijn van oefenen, doorzetten en naar een doel werken.
Vaak leert men onbewust en "onopvallend" meer dan dat iets letterlijk wordt onderwezen. Ouders kunnen van alles tegen hun kind zeggen van wat wel en niet mag / moet, maar als diezelfde ouders zelf een ander voorbeeld geven dan nemen kinderen het voorbeeld over. En dus niet wat ze verteld worden. Maarten geeft met z'n goochelshow zo'n voorbeeld met als doel te inspireren.
Een goochelshow is dus een uitermate geschikt middel om jongeren kennis te laten maken met kunst & cultuur, op een manier die ze waarschijnlijk in eerste instantie niet voor mogelijk hadden gehouden. Het wordt niet voor niets goochelKUNST genoemd. Het goochelen bereikt vaak ook de jongeren die niet direct warm worden van andere vormen van kunst & cultuur zoals bijvoorbeeld toneel, zang, dans et cetera.
Kortom, een goochelshow kan veel verder gaan dan alleen puur entertainment.